070-2210323     info@vdtmakelaardij.nl

AD Den Haag

Abonneren op feed AD Den Haag AD Den Haag
AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
Bijgewerkt: 1 uur 58 min geleden

Demonstranten Shell-kantoor mogen naar huis

vr, 19/04/2019 - 22:55
Ongeveer twintig klimaatdemonstranten die vrijdagochtend waren opgepakt bij een protest voor het hoofdkantoor van Shell in Den Haag zijn vrijgelaten. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie Extinction Rebellion laten weten. Twaalf van hen hadden volgens de politie vernielingen aangericht en acht anderen hadden niet geluisterd naar opdrachten van agenten.

Shell vangt bot bij rechter om overwerk

vr, 19/04/2019 - 17:16
Personeel van Shell hoeft niet over te werken bij groot onderhoud op de locatie in Moerdijk. Dat heeft de rechter beslist in een kort geding dat door de olie- en gasreus was aangespannen. Het weigeren van overwerk maakt onderdeel uit van vakbondsacties van FNV en CNV in de roep om een betere cao.

Paasweekend: supermarkten verwachten recordomzet

vr, 19/04/2019 - 16:55
Met een zonnig paasweekend voor de boeg verwachten supermarkten een recordomzet. Dit jaar komt de omzet volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) naar verwachting uit op 870 miljoen euro, ruim 7 procent hoger dan vorig jaar.

Na vliegschaamte is er nu bezorgschaamte: ‘Haal online aankoop voortaan zélf af’

vr, 19/04/2019 - 16:50
Nederlanders moeten extra gaan betalen als ze online bestelde producten thuis laten bezorgen. Zo kan de wildgroei aan online bezorgers worden tegengegaan, claimen Amsterdamse winkeliers verenigd in MKB Amsterdam.

Tuincentra doen buxus in de ban vanwege mottenplaag

vr, 19/04/2019 - 14:21
In verschillende delen van Nederland is de populaire tuinplant buxus uit de handel gehaald. De buxusmot die sinds vorig jaar oprukt vanuit het zuiden, vreet de buxusheggen helemaal kaal. Bestrijdingsmiddelen zijn controversieel en zelden effectief. Consumenten zijn op zoek naar alternatieven.

Meer tijd voor winkels Miller & Monroe

vr, 19/04/2019 - 13:59
Winkelketen Miller & Monroe heeft meer tijd gekregen om een faillissement af te wenden. De eigenaar, winkelconcern Vidrea Retail, vroeg deze week uitstel van betaling aan. In de meeste gevallen volgt dan snel een faillissement, maar in overleg met de bewindvoerder en huisbankier ABN AMRO krijgt Vidrea drie maanden langer de tijd.

Shell naar rechter om vakbondsacties Moerdijk

vr, 19/04/2019 - 12:45
Shell wil bij de rechter afdwingen dat vakbonden een deel van hun acties bij Moerdijk stoppen. De cao-protesten maken het onmogelijk om onderhoud te plegen aan een petrochemische installatie, waardoor volgens het olie- en gasconcern de veiligheid in het geding is.

Uber haalt miljard op voor zelfrijdende auto’s

vr, 19/04/2019 - 11:09
Uber heeft in een financieringsronde voor zijn aanstaande beursgang een miljard dollar opgehaald bij drie Japanse bedrijven. Het geld is bedoeld voor de financiering van de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

'Wonen is juist betaalbaarder geworden'

vr, 19/04/2019 - 08:11
Het is kommer en kwel op de woning-markt, volgens de kranten. Maar het is niet zo zwart-wit, zegt Johan Conijn, emeritus hoogleraar woningmarkt.

Niet iedereen vrij op vreemde feestdag: ‘Zeur niet over dag werken’

vr, 19/04/2019 - 08:00
Heerlijk lenteweer en twee officiële feestdagen om daar een extra lang weekend van te kunnen genieten. Helaas is dat voor lang niet iedereen weggelegd. Veel bedrijven en organisaties zijn vandaag op Goede Vrijdag gewoon open. En dat is helemaal niet erg. ,,We hebben al hartstikke veel dagen vrij.’’

Airbnb probeert recensies ‘eerlijker’ te maken voor verhuurders

do, 18/04/2019 - 20:16
Airbnb heeft de methode voor beoordelingen op twee punten aangepast. De online marktplaats voor kamers wil daarmee tegemoet komen aan verhuurders die klagen dat ze soms onterecht slechte recensies krijgen.

EasyJet omarmt luchtvaartadvies, KLM vindt het een gevaar voor de economie

do, 18/04/2019 - 17:40
KLM noemt het vandaag uitgebrachte advies van de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur (Rli) om de luchtvaart in Nederland aan banden te leggen ‘eenzijdig en onvolledig’. Volgens de grootste luchtvaartmaatschappij van ons land brengen de voorstellen die de Raad doet aan minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD, Infrastructuur en Waterstaat) de Nederlandse economie in gevaar.

Toch geen stemming over WW-export

do, 18/04/2019 - 15:43
Het Europees Parlement gaat tóch niet stemmen over een omstreden voorstel over het exporteren van WW-uitkeringen. Op het laatste moment is besloten om het dossier door te schuiven tot na de komende verkiezingen.

Drukker Donald Duck en Libelle failliet; onduidelijkheid voor bladen

do, 18/04/2019 - 14:13
De rechtbank heeft drukkerij Roto Smeets, waar onder meer Libelle en Donald Duck wordt gedrukt, failliet verklaard. Bij de onderneming werken 800 mensen. Een curator gaat kijken of een doorstart haalbaar is. Voor magazines en folders is de onzekerheid groot.

Minister in gesprek met SP over pensioenen

do, 18/04/2019 - 12:18
Op zoek naar een nieuw pensioenakkoord heeft verantwoordelijk minister Wouter Koolmees woensdag een gesprek met oppositiepartij SP. Eerder sprak hij al met de kopstukken van de andere linkse oppositiepartijen GroenLinks en PvdA.

‘Shell wekt de illusie dat we pijnloos van onze rotzooi af kunnen’

do, 18/04/2019 - 12:00
Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.

Kledingketen CoolCat maakt doorstart met oude eigenaar

do, 18/04/2019 - 11:56
Kledingwinkelketen CoolCat maakt in Nederland een doorstart onder de vleugels van Retail Beheer, de eigenaar van modeketen America Today. Hoeveel van de tachtig winkels precies verdergaan is nog niet duidelijk. Saillant detail is dat zowel CoolCat als de overnemende partij van ondernemer Roland Kahn zijn.

Kledingketen CoolCat maakt doorstart met eigenaar America Today

do, 18/04/2019 - 11:56
Kledingwinkelketen CoolCat maakt in Nederland een doorstart onder de vleugels van Retail Beheer, de eigenaar van modeketen America Today. Hoeveel van de tachtig winkels precies verdergaan is nog niet duidelijk. Saillant detail is dat zowel CoolCat als de overnemende partij van ondernemer Roland Kahn zijn.

Bruna wil 100 nieuwe winkels, ‘we zijn geen grijze muis meer’

do, 18/04/2019 - 10:45
Bruna zegt na een moeilijke periode weer helemaal terug te zijn. Met een nieuw winkelconcept en nieuwe doelgroepen mikt de boekhandel op groei. ,,Er is ruimte voor 100 nieuwe Bruna-winkels’’, zegt directeur George Steur.

Rotterdamse haven begint het jaar met recordoverslag dankzij brexit

do, 18/04/2019 - 09:22
De Rotterdamse haven heeft in de eerste drie maanden van het jaar een recordhoeveelheid goederen overgeslagen. Het ging daarbij vooral om containers en ruwe olie. De hoeveelheden stookolie, ijzererts en schroot namen af. De dreigende brexit stuwt de overslagcijfers naar grote hoogte.